Premierul sârb: Obiectivul strategic al Serbiei este aderarea la UE, însă nu vom adopta sancțiuni antirusești

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat din nou, joi, că țara sa nu intenționează să adopte sancțiuni împotriva Rusiei, informează agenția de presă TASS.

'Obiectivul nostru strategic este drumul spre Uniunea Europeană (UE), însă noi nu vom adopta sancțiuni la adresa Rusiei', a spus premierul sârb, după întrevederea avută, la Belgrad, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică de vecinătate și probleme de extindere, pentru care vizita în Serbia este prima în străinătate în noua sa funcție.

'Voi spune încă o dată, în fața voastră, ceea ce repet în fața tuturor și în orice loc, ceea ce spun la Moscova, Washington, Bruxelles, Belgrad și Kosovska Mitrovica. Tot ce am declarat despre politica Serbiei, despre calea noastră spre UE și relația noastră cu Rusia, i-am spus deja și lui Vladimir Putin, și lui Johannes Hahn. Noi nu avem două sau trei politici diferite', a declarat Vucic, subliniind că 'Serbia desfășoară o politică în interesul cetățenilor săi'.

Premierul sârb a anunțat că, în timpul consultărilor, Hahn a 'fost foarte binevoitor' și 'nu a insistat pe acest subiect'. Însă, potrivit lui Vucic, el însuși a dorit să clarifice opiniile și poziția Serbiei, 'în același mod cum a făcut-o de mai multe ori'.

La rândul său, comisarul european a confirmat că nu a insistat asupra acestui punct pentru că a urmărit declarațiile și afirmațiile lui Vucic. 'Astăzi am auzit poziția lui, extrem de clară, care este drumul Serbiei spre UE. Desigur, mai sunt încă necesare unele schimbări în societate, însă tocmai din acest motiv procesul de negocieri durează o anumită perioadă', a subliniat Hahn.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

3 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri