Premierul Slovaciei: Ultimele evenimente din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați

Premierul Slovaciei: Ultimele evenimente din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați

Ultimele evenimente de la Paris și din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați, a declarat premierul slovac Robert Fico, în cadrul unei conferințe de presă speciale convocate joi în legătură cu agresiunile sexuale dintr-o serie de orașe germane, agresiuni comise de bărbați de origine arabă și africană, informează RIA Novosti.

'Guvernul slovac a atenționat, cu mult timp înainte de atacurile teroriste de la Paris și de actualele evenimente din Germania, în legătură cu pericolul pe care îl comportă imigrația ilegală și necontrolată în Europa. La acea dată, mulți ne ironizau. Însă ultimele evenimente confirmă temerile noastre și datele serviciilor de informații dintr-o serie de țări privind infiltrarea de teroriști în rândul refugiaților', a spus Fico, în conferința de presă transmisă în direct de TV Tablet.

'Nu numai că am respins și vom continua să respingem cotele obligatorii adoptate de Comisia Europeană pentru primirea de imigranți de țările UE, cote conform cărora în viitorul apropiat în Slovacia ar putea să vină 2.000 de refugiați, iar în viitor, în baza așa-ziselor cote permanente, până la 50.000 de refugiați. Acum, după ultimele evenimente de la Paris și din Germania nu vom permite, chiar și în baza solidarității voluntare, crearea în Slovacia a unei comunități musulmane închise', a subliniat șeful executivului de la Bratislava.

În opinia lui Fico, acei politicieni, inclusiv președintele Slovaciei, care vorbesc despre necesitatea de a manifesta deschidere, umanitate și solidaritate la adresa imigranților, 'comit o greșeală serioasă, ale cărei consecințe sunt deja vizibile într-o serie de țări europene'.

'Viața a demonstrat în mod convingător că ideea unei Europe multiculturale este, în practică, irealizabilă', a punctat Fico.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

4 Vremea potăilor / După ce l-a pupat în cur pe șeful Transgaz, Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns…

5 Membru USR, revoltat / Suntem un partid de farisei. Nu vreau să trăiesc in minciună