Premierul Slovaciei: Ultimele evenimente din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați

Ultimele evenimente de la Paris și din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați, a declarat premierul slovac Robert Fico, în cadrul unei conferințe de presă speciale convocate joi în legătură cu agresiunile sexuale dintr-o serie de orașe germane, agresiuni comise de bărbați de origine arabă și africană, informează RIA Novosti.

'Guvernul slovac a atenționat, cu mult timp înainte de atacurile teroriste de la Paris și de actualele evenimente din Germania, în legătură cu pericolul pe care îl comportă imigrația ilegală și necontrolată în Europa. La acea dată, mulți ne ironizau. Însă ultimele evenimente confirmă temerile noastre și datele serviciilor de informații dintr-o serie de țări privind infiltrarea de teroriști în rândul refugiaților', a spus Fico, în conferința de presă transmisă în direct de TV Tablet.

'Nu numai că am respins și vom continua să respingem cotele obligatorii adoptate de Comisia Europeană pentru primirea de imigranți de țările UE, cote conform cărora în viitorul apropiat în Slovacia ar putea să vină 2.000 de refugiați, iar în viitor, în baza așa-ziselor cote permanente, până la 50.000 de refugiați. Acum, după ultimele evenimente de la Paris și din Germania nu vom permite, chiar și în baza solidarității voluntare, crearea în Slovacia a unei comunități musulmane închise', a subliniat șeful executivului de la Bratislava.

În opinia lui Fico, acei politicieni, inclusiv președintele Slovaciei, care vorbesc despre necesitatea de a manifesta deschidere, umanitate și solidaritate la adresa imigranților, 'comit o greșeală serioasă, ale cărei consecințe sunt deja vizibile într-o serie de țări europene'.

'Viața a demonstrat în mod convingător că ideea unei Europe multiculturale este, în practică, irealizabilă', a punctat Fico.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…