Premierul Slovaciei: Ultimele evenimente din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați

Ultimele evenimente de la Paris și din Germania confirmă temerile privind infiltrarea de teroriști printre refugiați, a declarat premierul slovac Robert Fico, în cadrul unei conferințe de presă speciale convocate joi în legătură cu agresiunile sexuale dintr-o serie de orașe germane, agresiuni comise de bărbați de origine arabă și africană, informează RIA Novosti.

'Guvernul slovac a atenționat, cu mult timp înainte de atacurile teroriste de la Paris și de actualele evenimente din Germania, în legătură cu pericolul pe care îl comportă imigrația ilegală și necontrolată în Europa. La acea dată, mulți ne ironizau. Însă ultimele evenimente confirmă temerile noastre și datele serviciilor de informații dintr-o serie de țări privind infiltrarea de teroriști în rândul refugiaților', a spus Fico, în conferința de presă transmisă în direct de TV Tablet.

'Nu numai că am respins și vom continua să respingem cotele obligatorii adoptate de Comisia Europeană pentru primirea de imigranți de țările UE, cote conform cărora în viitorul apropiat în Slovacia ar putea să vină 2.000 de refugiați, iar în viitor, în baza așa-ziselor cote permanente, până la 50.000 de refugiați. Acum, după ultimele evenimente de la Paris și din Germania nu vom permite, chiar și în baza solidarității voluntare, crearea în Slovacia a unei comunități musulmane închise', a subliniat șeful executivului de la Bratislava.

În opinia lui Fico, acei politicieni, inclusiv președintele Slovaciei, care vorbesc despre necesitatea de a manifesta deschidere, umanitate și solidaritate la adresa imigranților, 'comit o greșeală serioasă, ale cărei consecințe sunt deja vizibile într-o serie de țări europene'.

'Viața a demonstrat în mod convingător că ideea unei Europe multiculturale este, în practică, irealizabilă', a punctat Fico.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor