Preşedintele CE îl felicită pe Iohannis: De-abia aştept să lucrez cu dumneavoastră şi cu Guvernul la implementarea agendei strategice pentru UE

Preşedintele CE îl felicită pe Iohannis: De-abia aştept să lucrez cu dumneavoastră şi cu Guvernul la implementarea agendei strategice pentru UE

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a transmis, vineri, presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis, o scrisoare de felicitare in care isi exprima nerabdarea de a lucra cu noul sef de stat si cu Guvernul tarii pentru implementarea agendei Uniunii Europene, cu accent pe locuri de munca, investitii, competitivitate si crestere economica.

De remarcat ca in scrisoarea redactata la calculator, la formula introductiva, Juncker adauga, de mana, o adresare mai personala: "Draga Klaus".

Atat Juncker cat si Iohannis fac parte din aceeasi familie politica europeana - Partidul Popular European. Pe cei doi ii leaga si apartenenta etnica: Juncker este luxemburghez, iar Iohannis este roman de etnie germana-saseasca, populatie care isi are originea in actualul Mare Ducat de Luxemburg.

Ce ii scrie Juncker lui Iohannis:

Domnule Presedinte ales, Draga Klaus,

Va scriu sa va felicit pentru victoria in alegerile prezidentiale romanesti. Din partea Comisiei Europene si a mea personal, va doresc tot succesul pentru Presedintia dumneavoastra.

Sper sa avem sansa sa ne intalnim curand. De-abia astept sa lucrez cu dumneavoastra si cu Guvernul Romaniei in aplicarea agendei noastre comune pentru Uniune, focalizandu-ne actiunea in zone unde Uniunea poate face o diferenta reala, cum ar fi locurile de munca, cresterea economica, investitiile si competitivitatea. Este esential pentru prosperitatea romanilor si a tuturor europenilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”