Președintele comisiei pentru afaceri interne din Bundestag a demisionat ca protest față de planul pentru Grecia

Președintele comisiei pentru afaceri interne din Bundestag a demisionat ca protest față de planul pentru Grecia

Președintele comisiei pentru afaceri interne din Bundestagul german, Wolfgang Bosbach, membru marcant al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), și-a anunțat joi demisia din funcție, pentru a protesta față de noul plan de ajutor financiar pentru Grecia, relatează DPA. Wolfgang Bosbach a precizat că părăsește șefia comisiei, dar își va păstra locul în Bundestag.

''Nu pot și nu voi merge pe acest drum'', a punctat el, explicându-și decizia prin riscurile prea ridicate pentru contribuabili ale unor viitoare împrumuturi pentru Grecia. Bosbach a mai spus că nu crede că Grecia își va putea achita datoria la termen și integral.

Politicianul în vârstă de 63 de ani, reprezentând landul Renania de Nord — Westfalia, este vicelider al CDU în Bundestag din 2009 și membru în legislativ din 1994.

Anunțul său survine la câteva ore după ce parlamentul elen a aprobat un al doilea set de reforme, deschizând calea pentru negocieri între Atena și creditorii internaționali pentru un al treilea plan de salvare.

Guvernul german a salutat votul deputaților eleni, șeful biroului cancelarului, Peter Altmaier, considerându-l 'un bun punct de plecare'.

La votul de săptămâna trecută din Bundestag, 60 de deputați conservatori din CDU și CSU au votat împotriva unui ajutor suplimentar pentru Grecia, dar măsura a primit acordul legislativului.

Unul dintre disidenți, Christian von Stetten, a declarat, într-un interviu pentru Nordwest-Zeitung de joi, că Grecia nici nu și-a demonstrat relevanța în sistemul zonei euro, nici nu este capabilă s-și plătească datoriile.

Propunerea ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble privind o ieșire temporară a Greciei din uniunea monetară ar trebui să rămână pe masă, a subliniat von Stetten, citat de cotidianul din Oldenburg (nord-vest). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…

5 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?