Președintele Germaniei aruncă BOMBA!

Președintele Germaniei aruncă BOMBA!

Germania a recunoscut joi seară pentru prima dată 'genocidul' armean, prin vocea președintelui său Joachim Gauck, care a subliniat 'coresponsabilitatea' germană în această crimă, transmite AFP.

''Trebuie și noi, germanii, să ne facem treaba în privința memoriei'', a declarat șeful statului german, care a evocat ''o coresponsabilitate și chiar, potențial, o complicitate (a Germaniei) în genocidul armenilor''.

Gauck a participat la o ceremonie religioasă la Berlin, în ajunul manifestărilor oficiale de la Erevan cu ocazia centenarului masacrului comis de turcii otomani în perioada 1915 — 1917.

În prezent, Turcia nu acceptă ca evenimentele tragice ce au avut loc la începutul secolului trecut pe teritoriul ei actual să fie catalogate drept genocid.

În timp ce guvernul de la Erevan susține că peste 1,5 milioane de armeni au fost uciși atunci, autoritățile de la Ankara recunosc existența a numai câtorva sute de mii victime în rândul armenilor, dar nu ca urmare a unei campanii sistematice și premeditate de exterminare în masă, ci doar din cauza războiului în care turcii și armenii s-au găsit fiecare într-unul din cele două blocuri militare adverse, susținând faptul că masacre au fost comise în ambele tabere.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS