Preşedintele interimar al Ucrainei denunţă „trădarea“ forţelor de ordine din estul ţării

Preşedintele interimar al Ucrainei denunţă „trădarea“ forţelor de ordine din estul ţării

„Evenimentele din estul Ucrainei demonstrează lipsa de acţiune, neputinţa şi, uneori, trădarea criminală a forţelor de ordine din regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Turcinov, citat de AFP.

Activişti proruşi au atacat, luni, participanţi la un miting proeuropean desfăşurat în oraşul ucrainean Doneţk, numeroase persoane fiind rănite în confruntări.

Marţi, mii de militanţi proruşi au atacat comisariatul central al poliţiei şi sediul Administraţiei regionale din Lugansk.

Aproximativ 1.000 de militanţi proruşi au atacat comisariatul central al poliţiei din oraşul ucrainean Lugansk, poliţia ripostând cu gaze lacrimogene.

Militanţii proruşi au atacat cu pietre, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Marţi dimineaţă, aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt sediul Administraţiei regionale din Lugansk.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori este ocupat de insurgenţi de la începutul lunii aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale