Președintele Parlamentului European, în vizorul presei din cauza risipei

Președintele Parlamentului European, în vizorul presei din cauza risipei

Un raport privind cheltuielile Parlamentului European (PE) pentru exercițiul financiar din 2013, publicat săptămâna trecută de jurnalul oficial al UE, îl acuză pe președintele Parlamentului, Martin Schulz, de risipă, afirmând că el 'dă un rău exemplu', informează marți publicația online belgiană Express.be, citând ediția din aceeași zi a cotidianului britanic Daily Telegraph.

Eurodeputații au indicat că Schulz dispune de două mașini oficiale și că utilizează 35 de persoane, între care un redactor pentru discursuri, doi șoferi oficiali, patru consilieri pentru afaceri externe și un ușier în uniformă de gală care îl ajută să-și primească invitații și să pregătească toate evenimentele. Potrivit eurodeputaților, o echipă de o asemenea amploare este 'foarte contestabilă' și oferă un exemplu rău într-o perioadă în care contribuabililor li se cere să strângă cureaua.

O sursă apropiată lui Schulz a replicat că biroul acestuia este mai mic decât cel al predecesorilor săi, iar cele două mașini sunt necesare pentru a asigura timpul de odihnă legal șoferilor.

Schulz nu este singura țintă a raportului, care a notat de asemenea că bugetul rectificat al PE era în deficit cu 3,5 milioane de euro și că 17,8 milioane de euro fuseseră cheltuite cu ocazia alegerilor europene din 2014, când rata de participare fusese foarte slabă. El indică, de asemenea, că Premiul Lux — o recompensă cinematografică decernată de PE — a costat 'modica' sumă de 448.000 de euro și că bugetul pentru deplasări și delegații ale deputaților s-a ridicat la 5,7 milioane de euro, dintre care 493.000 euro doar pentru o vizită.

Comisia cere o 'structură mai economică' și amintește că un sfert dintre cetățenii europeni au o 'imagine foarte negativă' despre PE pe care îl consideră a fi prea cheltuitor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /