Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Preşedintele uruguyan, înlocuit de premierul nepalez în topul celor mai săraci lideri din lume

Jose Mujica,  preşedintele din Uruguay  începând cu 1 martie 2010, a atras atenţia mass-media din întreaga lume atunci când a fost numit cel mai sărac preşedinte din lume, fiind oferit drept un exemplu de modestie şi justeţe.

Mujica a refuzat reşedinţa luxoasă rezervată în mod normal preşedinţilor uruguyeni şi a ales să locuiască la ferma soţiei sale, aflată la capătul unui drum neasfaltat din apropiere de capitala Montevideo. Din salariul său lunar de 9.300 de euro oferă 90% fundaţiilor de caritate pentru a-i ajuta pe antreprenorii săraci sau începători. Banii care îi mai rămân echivalează cu venitul mediu de aproximativ 600 de euro, notează publicaţia franceză „The Slate”.

Însă mai sărac decât liderul uruguyan pare a fi premierul nepalez, Sushil Koirala, potrivit cotidianului american „The American Post”. Oficialul din statul asiatic a venit la conducerea guvernului nepalez pe 11 februarie şi şi-a creat deja o reputaţie bazată de stilul său de viaţă foarte auster, deşi provine dintr-o familie bogată.

Potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ului guvernului din Kathmandu, singurele posesiuni ale lui Koirala sunt trei telefoane mobile: unul dintre ele este un iPhone, iar altul nu funcţionează.

Valoarea acestor telefoane, comparată cu cea a singurei posesiuni a preşedintelui uruguyan (un Volkswagen Coccinelle din 1987 evaluat la aproape 1.400 de euro) este mai mică, iar salariul lui Koirala este de 474 de euro, ceea ce-l îndreptăţeşte să obţină titlul de cel mai sărac lider din lume. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

3 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

4 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

5 VIDEO Tudose, dezvăluiri incredibile despre Dragnea și căcatul din PSD! Oameni buni, TOTUL este o MINCIUNĂ!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta