Presupusul șofer al camionului în care s-au descoperit 71 de migranți morți va fi extrădat în Austria

Presupusul șofer al camionului în care s-au descoperit 71 de migranți morți va fi extrădat în Austria

Justiția bulgară a decis marți să-l extrădeze în Austria pe presupusul șofer al camionului frigorific în care au fost găsiți 71 de migranți morți, pe 27 august, pe o autostradă în apropiere de Viena, relatează AFP. ''Tribunalul regional din Montana (nord-vestul Bulgariei) a decis extrădarea lui Țvetan Țvetanov în Austria, unde el trebuie să fie judecat'', a declarat Svetla Stanimirova, purtătoare de cuvânt a instanței citate.

Țvetanov are la dispoziție un termen de cinci zile pentru a face apel. Totuși, avocatul său, Svetlin Slavkov, a indicat că însuși șoferul a cerut extrădarea pentru a-și ''dovedi nevinovăția'' în fața justiției austriece.

Țvetan Țvetanov, cetățean bulgar în vârstă de 32 de ani, este acuzat de ''participare la o organizație criminală, trafic, contrabandă și omucidere'', conform Parchetului din Montana.

În timpul unei audieri la începutul acestei luni, el a răspuns laconic că nu știa că în camionul frigorific se aflau oameni.

Camionul a fost găsit abandonat pe o autostradă în estul Austriei, având în compartimentul frigorific corpurile a 71 de persoane — 59 de bărbați, opt femei și patru copii — ce fuseseră îmbarcate la frontiera sârbo-ungară. Ancheta a stabilit că cei 71 au murit asfixiați în compartimentul închis ermetic.

Alți cinci suspecți — patru bulgari și un afgan — au fost arestați în Ungaria și plasați în detenție în cadrul anchetării acestui caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...