Prim-ministrul turc îi predă mandatul de a forma un guvern președintelui Erdogan

Prim-ministrul turc îi predă mandatul de a forma un guvern președintelui Erdogan

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu i-a predat oficial marți mandatul de a forma un guvern președintelui Tayyip Erdogan, a anunțat președinția într-un comunicat, după eșuarea încercărilor de a găsi un partener mai mic de coaliție pentru partidul său AKP, informează Reuters.

Această situație, care era de așteptat după ce discuțiile au eșuat luni între Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), din care face parte și președintele Erdogan, și Partidul Acțiunea Naționalistă (MHP) l-ar putea face acum pe Erdogan să mandateze al doilea cel mai mare partid din parlament, CHP (Partidul Republican al Poporului — secular, de opoziție), deși acesta este de asemenea văzut ca fiind incapabil să formeze un guvern.

Dacă niciun guvern nu este format până la 23 august, Erdogan va trebui să dizolve administrația interimară a lui Davutoglu și să apeleze la un executiv provizoriu în care partidele vor fi reprezentate în mod paritar pentru a conduce Turcia până la alegeri anticipate la toamnă, notează Reuters.

Dorința unui guvern de coaliție a fost zadarnică după alegerile generale din 7 iunie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro