Primirea refugiaților ar urma să coste Germania 10 miliarde de euro în 2015 (presă)

Primirea refugiaților ar urma să coste Germania 10 miliarde de euro în 2015 (presă)

Primirea unui număr record de solicitanți de azil ar urma să coste Germania circa 10 miliarde de euro în acest an, respectiv de patru ori mai mult decât anul trecut, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung în ediția sa de duminică, conform unor informații făcute publice în avans, relatează AFP.

Creșterea de buget estimată de FAZ este proporțională cu cea a numărului de migranți înregistrați pe pământ german: 800.000 de bărbați, femei și copii ar urma să solicite azil în 2015, față de 203.000 anul trecut, a anunțat Berlinul în această vară.

Potrivit cotidianului, guvernul a vorbit în cadrul unui summit privind refugiații organizat în luna iulie despre un buget de 5,6 miliarde de euro pentru primirea a 450.000 de persoane.

În condițiile în care numărul sosirilor pe pământ german a cunoscut o accelerare netă, suma de 10 miliarde de euro pare una veridică, la diferitele niveluri administrative ale țării, federal, regional sau municipal, explică ziarul.

Statul german evaluează la 12-13.000 de euro de persoană costul anual al preluării refugiaților de către municipalități, sumă în care este inclusă găzduirea în timpul examinării cererii de azil, hrana, asistența medicală și suma lunară de 143 de euro, reprezentând bani de buzunar.

Germania ar urma să cheltuiască 0,5 miliarde de euro pentru crearea de posturi suplimentare de profesori plătiți de landuri și să suporte, de asemenea, angajarea a 2.000 de angajați suplimentari de către Oficiul federal pentru imigrație și refugiați.

O reuniune urmează să aibă loc duminică seară în cadrul coaliției pentru a organiza repartiția costurilor între statul federal și colectivitățile locale, care trebuie să fie decisă cel mai târziu la 24 septembrie într-o întâlnire a membrilor guvernului cu cei ai statele regionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina