Principalul suspect în atacul asupra Khobar Towers din Arabia Saudită, capturat după 20 de ani

Principalul suspect în atacul asupra Khobar Towers din Arabia Saudită, capturat după 20 de ani

Principalul suspect în atacul din 1996 din Arabia Saudită împotriva complexului rezidențial Khobar Towers destinat personalului militar american a fost capturat după 20 de ani, scrie miercuri ziarul saudit Asharq al-Awsat, relatează Reuters.

Publicația afirmă că Ahmed al-Mughassil, liderul organizației militante Hezbollah al-Hejaz, care a fost pus sub acuzare de un tribunal american pentru atacul în care au fost uciși 19 militari americani și au fost rănite alte 500 de persoane, a fost capturat în capitala libaneză Beirut și transferat la Riad.

Autoritățile saudite nu au putut fi contactate pentru declarații.

Arabia Saudită și Statele Unite au acuzat Iranul de orchestrarea atacului cu camion capcană. Iranul a negat orice
responsabilitate pentru acest atac.

Asharq al-Awsat a citat surse oficiale saudite care au afirmat că personalul de securitate saudit a primit informații cu privire la prezența lui Mughassil, în vârstă de 48 de ani, la Beirut.

În 2006, un judecător american a ordonat Iranului să plătească 254 de milioane de dolari despăgubiri familiilor celor 17 militari americani uciși în atac, într-o hotărâre judecătorească împotriva guvernului iranian, Ministerului de Securitate și Gărzilor Revoluționare după ce acestea nu au răspuns unui proces inițiat cu patru ani mai devreme.

Potrivit actului de judecată, camionul capcană folosit în atac a fost asamblat la o bază din Valea Bekaa, estul Libanului, controlată de Hezbollah și de Gărzile Revoluționare, iar atacul a fost aprobat de liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...