Profeţiile apocaliptice îi conving pe luptătorii sirieni că războiul lor va dura „până la sfârşitul timpului”

De ambele taberele ale conflictului sirian se află islamişti convinşi că destinele lor au fost hotărâte în urmă cu mai bine de 1.400 de ani, scriu jurnaliştii agenţiei de ştiri Reuters. 

 

Aceştia sunt convinşi că războiul civil din Siria se va termina doar printr-o luptă apocaliptică, la sfârşitul timpului, care se va da între forţele iraniene şi forţele anti-şiite în Damasc. 

 

Printre miile de rânduri strânse în într-o carte religioasă care reuneşte spusele lui Mahomed şi ale apropiaţilor săi, credincioşii au găsit profeţii despre două armate islamice uriaşe care se vor confrunta în Siria, despre o luptă grozavă care va avea loc lângă Damasc şi despre intervenţia nordului şi a vestului în ţară. 

 

Puterea acelor profeţii arată că, pentru mulţi dintre cei care duc războiul civil izbucnit în urmă cu trei ani, conflictul are rădăcini mult mai adânci decât se credea până acum. Pentru ei, lupta nu este una clasică pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad  şi a regimului controlat de familia sa. 

 

Până acum, peste 150.000 de oameni au murit în războiul civil din Siria. Milioane de persoane au fugit din Siria şi acum sunt refugiate în ţări vecine. Eforturile diplomatice s-au concentrat mai degrabă pe latura politică decât pe motivele religioase de la baza conflictului, notează Reuters. 

 

„Dacă aveţi impresia că toţi aceşti mujahidini au venit din întreaga lume pentru a lupta cu Assad, vă înşelaţi”, explică un luptător musulman sunnit jihadist, care foloseşte numele Abu Omar şi care se află acum în una dintre brigăzile anti-Assad din Alep. 

 

„Au venit aici aşa a promis Profetul. Acest război a fost promis - este Marea Bătălie”, explică el, folosind un cuvânt care poate fi tradus şi ca „măcel”. 

 

De cealaltă parte, mulţi şiiţi din Liban, Irak şi Iran sunt atraşi în conflict pentru că sunt convinşi că acesta deschide calea pentru întoarcerea Imamului Mahdi - un urmaş al Profetului care a dispărut acum 1.000 de ani şi care va reveni pe timp de război pentru a aduce întreaga lume sub controlul islamului înainte de sfârşitul lumii. 

 

În tradiţia şiită, un semn al revenirii acestuia este şi revoluţia iraniană din 1979, care a dus la înfiinţarea unui stat islamic care să furnizeze acum luptători pentru o armată condusă de Mahdi şi cu care să ducă războiul din Siria după ce trece prin tot Orientul Mijlociu. 

 

CITEŞTE MAI MULT

 

 

Un atac occidental este iminent, însă preşedintele Bashar al-Assad preferă să-şi ţină toţi aşii ascunşi – şi are destui, mai ales după întăririle promise de Rusia şi Iran.

 

 

Strategia occidentală pentru Siria se concentrează pe atacuri aeriene, însă unul dintre americanii care au proiectat acest plan are dubii serioase cu privire la reuşita lui.

 

 

Atacul în urma căruia au murit până la 1.300 de persoane săptămâna trecută în Damasc a fost bazat pe „unele substanţe chimice”, a confirmat miercuri Organizaţia Naţiunilor Unite. La ora 16.00 a României, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni la New York pentru a decide dacă va aproba demararea unei ofensive militare în Siria.

 

 

Vestul declară deschis că este pregătit pentru o intervenţie militară în Siria chiar şi fără acordul ONU, Damascul răspunde că deţine mijloace pentru a respinge atacul occidental.

 

 

Delegaţia ONU care a ajuns luni în Siria pentru a ancheta suspiciunile de atac cu arme chimice a fost ţintită de obuze de mortier şi focuri de lunetă, alimentând controversele privind folosirea de gaze toxice împotriva poporului sirian.

 

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat la telefon, luni, cu premierul britanic David Cameron despre situaţia din Siria, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…