Putin a ordonat retragerea trupelor rusești de la granița cu Ucraina

Putin a ordonat retragerea trupelor rusești de la granița cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor rusești la bazele lor permanente după exercițiile militare din regiunea Rostov din apropiere de granița cu Ucraina, a anunțat Kremlinul, transmit AFP și Reuters.

Retragerea trupelor survine în contextul în care Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko ar urma să aibă o întrevedere săptămâna viitoare la Milano, cu ocazia Summitului Asia-Europa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că președintele rus s-a întâlnit cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, au transmis sâmbătă noapte agențiile de presă din Rusia.

"Ministrul l-a informat pe comandantul suprem în legătură cu finalizarea perioadei de vară pentru antrenamente la poligoanele de tragere ale Districtului Militar Sud", a afirmat Peskov, citat de agenția RIA Novosti.

"După această informare, Putin a ordonat începerea retragerii trupelor la bazele lor permanente. În total, 17.600 de militari s-au antrenat la poligoanele de tragere din regiunea Rostov pe timpul verii", a adăugat Peskov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”