Putin anunță manevre care vor cuprinde "toate disctrictele militare și toate categoriile de arme"

Putin anunță manevre care vor cuprinde "toate disctrictele militare și toate categoriile de arme"

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidării capacității de apărare a Rusiei, continuarea dezvoltării construcției militare a țării și întărirea potențialului ei de apărare, într-un discurs rostit în cadrul unei ceremonii de avansare în grad a unor ofițeri superiori, joi, la Kremlin, relatează agenția de presă Dsnews.ua, citând Interfax. Fără a nominaliza vreo țară, președintele rus a spus că 'unele state' duc o politică în direcția unor 'acțiuni nelimitate preventive' cu caracter ofensiv. 'Ca urmare, în regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia crește potențialul de conflict', a subliniat Putin, punctând că Federația Rusă intenționează să-și consolideze securitatea pe acest fond.

Forțele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare în ultimii ani, a indicat șeful statului rus. Anterior, această modernizare a vizat în special înlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit președintelui rus, 'anul trecut a fost perfecționat sistemul de apărare aerospațială, a fost creată o puternică grupare armată în Crimeea, a fost consolidată zona de securitate în Arctica'. În plus, ' crește semnificativ înzestrarea forțelor armate cu echipamente și tehnică noi', a mai spus el.

'A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesitățile apărării și conform rezultatelor pe anul 2014 țintele au fost depășite', a indicat liderul rus, citat de TASS.

Evocând un număr total de 3.500 de aplicații militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus că nici în acest an numărul exercițiilor nu va fi mai mic.

'Viitoarele inspecții de verificare a capacității de luptă vor cuprinde toate districtele militare și toate categoriile de arme', a afirmat președintele rus, potrivit căruia acestora li se vor adăuga manevrele de amploare ruso-belaruse 'Scutul Uniunii-2015', precum și aplicațiile strategice 'Centru-2015'.

Manevrele desfășurate anterior de Rusia în apropiere de frontierele sale vestice au suscitat preocuparea Occidentului. Statele baltice și-au exprimat îngrijorarea și chiar au crescut bugetul apărării. În legătură cu 'amenințarea rusă', au reacționat și țările scandinave, la fel și SUA și NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale