Putin, cel mai apreciat politician în Rusia pentru al 10-lea an consecutiv

Putin, cel mai apreciat politician în Rusia pentru al 10-lea an consecutiv

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este pentru al zecelea an consecutiv lider al Topului primelor 10 personalități politice din țara sa, acumulând un număr record de voturi - circa 81% - în acest an, potrivit unui sondaj realizat de Centrul pentru studierea opiniei publice din Moscova (VȚIOM), potrivit Ria Novosti.

Popularitatea președintelui rus a crescut semnificativ în acest față de 2013, când a fost votat de 66% dintre ruși.

El este urmat în acest clasament anual de premierul Dmitri Medvedev, care a acumulat 28% de voturi, în timp ce pe locul trei s-a plasat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu (26%).

Pe locul patru se situează ministrul de externe Serghei Lavrov (cu 21% față de 8% în 2013). Liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR, naționalist) Vladimir Jirinovski s-a plasat pe poziția a cincea (15%) în acest top intern.

Sondajul a fost efectuat în perioada 13-14 decembrie pe un eșantion de 1.600 persoane în 132 de localități din 46 de regiuni ale Federației Ruse, având o marjă de eroare de 3,5%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…