Putin le cere miliardarilor și oamenilor de afaceri ruși să repatrieze capitalul din străinătate

Putin le cere miliardarilor și oamenilor de afaceri ruși să repatrieze capitalul din străinătate

Președintele Vladimir Putin le-a cerut miercuri miliardarilor și oamenilor de afaceri ruși, în cadrul unei reuniuni la Moscova, să repatrieze capitalul din străinătate și a sugerat că fondurile păstrate în afara țării ar putea fi blocate, relatează Associated Press.

Într-o aparentă referire la posibilitatea de noi sancțiuni din partea SUA și a UE impuse Rusiei pentru implicarea în criza din Ucraina, Putin a avertizat în legătură cu o posibilă 'limită ce ar putea fi impusă în utilizarea acestor sume de capital care se află în jurisdicții străine'.

Citând 'informații îngrijorătoare de la un număr de țări", președintele rus a declarat că ar putea fi introduse măsuri care să împiedice revenirea capitalului în Rusia.

În contextul unui exod record de capital de 151,5 miliarde dolari anul trecut, Putin a propus o amnistie de capital în luna decembrie, pentru a favoriza revenirea fondurilor în Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu