Putin: Rusia "nu intenționează să facă război cu nimeni, ci să coopereze" cu toată lumea

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că Rusia "nu intenționează să facă război cu nimeni", a doua zi după discuțiile cu omologul său francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, care au obținut acordul său pentru un proiect de plan de pace în Ucraina, relatează France Presse.

"Nu intenționăm să facem război cu nimeni, intenționăm să cooperăm cu toți", a asigurat președintele rus, citat de agenția de presă Interfax, în timp ce Hollande a estimat că planul de pace este "una din ultimele șanse" pentru a evita "războiul".

Rusia, a spus președintele rus, nu acceptă o ordine mondială cu un lider de necontestat, care crede că i se permite orice, în timp ce celorlalți doar ceea ce permite el, potrivit agenției de presă TASS.

În declarația sa, Putin spune că a constatat încercări de a se frâna dezvoltarea Rusiei și de a se conserva lumea unipolară în frunte cu SUA, ceea ce nu convine absolut deloc Moscovei.

"Război nu este, mulțumesc lui Dumnezeu! Dar există clar o tentativă de a frâna dezvoltarea noastră prin diferite mijloace, există o încercare de a 'conserva' ordinea mondială stabilită în ultimele decenii după prăbușirea Uniunii Sovietice, în frunte cu un singur lider de necontestat, care vrea să rămână în această poziție. Să rămână, presupunând că îi este permis totul, în timp ce celorlalți, numai ceea ce el permite și numai în interesele sale ", a declarat liderul de la Kremlin, într-o aluzie transparentă la SUA.

"Rusia nu poate să accepte, sub nicio formă, o astfel de ordine mondială", a subliniat Putin, la Congresul Federației sindicatelor independente din Federația Rusă.

"Poate că unora le și place să trăiască în condiții de cvasiocupație, noi însă nu vom face acest lucru. Dar nici să facem război nu intenționăm cu nimeni, vrem să cooperăm cu toată lumea", a insistat șeful statului rus.

El a recunoscut că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei provoacă unele prejudicii țării sale, dar toate acestea nu pot fi eficiente atunci când vine vorba de o țară ca Rusia.

"Aceste încercări care se fac, inclusiv așa-numitele sancțiuni, nu vor aduce fericire nimănui în cele din urmă. Ele cu siguranță nu pot fi eficiente față de o țară ca a noastră și, deși ne provoacă unele prejudicii și daune, noi trebuie să înțelegem și să ne creștem nivelul suveranității, inclusiv în domeniul economic", a pledat Vladimir Putin în fața participanților la congres. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb