Reacția Seulului după un test cu rachetă efectuat de Phenian: Coreea de Sud va fi 'nemiloasă' față de Coreea de Nord

Reacția Seulului după un test cu rachetă efectuat de Phenian: Coreea de Sud va fi 'nemiloasă' față de Coreea de Nord

Coreea de Sud va fi 'nemiloasă' față de orice nouă 'provocare' venită din partea Coreii de Nord, a afirmat luni ministrul apărării de la Seul, Han Min-Koo, după ce Phenianul a anunțat recent un test reușit cu o rachetă balistică de pe un submarin. 'Vom recurge la represalii nemiloase pentru a pune capăt ciclului lor de provocări', a declarat ministrul în cadrul unei reuniuni consacrate securității, potrivit agenției Yonhap, preluată de AFP. 'Armata sud-coreeană nu poate sta cu brațele încrucișate', a adăugat el.

O rachetă balistică strategică mare-sol (MSBS) ar fi fost lansată vineri de Coreea de Nord, care a vorbit de 'o armă strategică de nivel mondial'. Lansarea ar fi fost supervizată de însuși liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Anterior testului cu rachetă, Coreea de Nord a amenințat că este pregătită să deschidă focul fără somație asupra unor nave militare sud-coreene care, potrivit Phenianului, încalcă frontiera maritimă dintre cele două state, în Marea Galbenă. Seulul a dezmințit însă orice incursiune în apele nord-coreene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...