Regiunea Adelaide din sudul Australiei, cuprinsă de puternice incendii de vegetație

Regiunea Adelaide din sudul Australiei, cuprinsă de puternice incendii de vegetație

Incendii violente de vegetație amenințau sâmbătă comunități din regiunea Adelaide din sudul Australiei, autoritățile naționale avertizând în privința unuia din cele mai grave episoade climatice de acest tip în zonă de la incendiile catastrofale din 1983, transmite sâmbătă AFP.

Foto: (c) Hewitt Wang / XINHUA FLUX

Dealurile din regiunea Adelaide, aflate în nord-estul orașului, renumite pentru producțiile lor viticole, se confruntă cu un incendiu extrem de periculos, rafale violente de vânt și temperaturi ridicate, potrivit oficialilor locali.

Zona este locuită de aproximativ 40.000 de persoane, cărora autoritățile locale le-au cerut să își părăsească locuințele cât mai repede.

'În prezent ne confruntăm cu un incendiu extrem de periculos', a declarat șeful pompierilor din Australia de Sud, Greg Nettleton.

Cinci locuințe au fost distruse, iar situația s-ar putea agrava pentru că vântul bate cu aproximativ 110 km/h.

În 1983, incendii violente au provocat moartea a peste 70 de persoane în regiunea Australia de Sud și Victoria și au distrus mii de locuințe și clădiri, iar în februarie 2009, într-o "sâmbăta neagră", au murit 173 de oameni și peste 2.000 de locuințe au fost distruse în statul Victoria.

În timpul verii au loc numeroase incendii de vegetație în Australia, amintește AFP.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Lelia Bretan)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…