Reportaj AFP: Slavianskul a deschis, în stare de şoc, prima groapă comună din Ucraina

Reportaj AFP: Slavianskul a deschis, în stare de şoc, prima groapă comună din Ucraina

Aproximativ 30 de persoane - poliţişti, angajaţi ai Primăriei Slaviansk dotaţi cu măşti de gaze, medici legişti şi câţiva locuitori - asistau joi, în jurul unei gropi imense săpate în spatele unui spital, în centrul oraşului, la exhumarea cadavrelor, după deschiderea primei gropi comune din Ucraina.

După mai bine de trei ore de căutări, toată lumea a înlemnit. În pământ se vede o bucată de pânză albă. Câteva minute mai târziu erau exhumate patru cadavre. Slavianskul tocmai deschisese prima goapă comună din Ucraina, relatează AFP în acest reportaj.

Armata ucraineană a preluat controlul asupra acestui fost bastion al rebelilor proruşi după mai multe săptămâni de lupte intense. Însă separatiştii au domnit în oraş timp de trei luni, o perioadă în care au fost date dispărute câteva zeci de persoane.

Toate cele 30 de persoane privesc atent către fundul gropii. Toate, mai puţin una. Este vorba despre fratele unei persoane date dispărute care ar fi fost îngropate acolo. Aşezat pe un zid de pietre, stă cu spatele la această scenă.

Groapa, săpată cu un excavator, are cel puţin trei metri adâncime, iar cinci angajaţi municipali, purtând salopete gri, sapă cu atenţie la cazma pentru a scoate cadavrele.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro