Reportaj AFP: Slavianskul a deschis, în stare de şoc, prima groapă comună din Ucraina

Reportaj AFP: Slavianskul a deschis, în stare de şoc, prima groapă comună din Ucraina

Aproximativ 30 de persoane - poliţişti, angajaţi ai Primăriei Slaviansk dotaţi cu măşti de gaze, medici legişti şi câţiva locuitori - asistau joi, în jurul unei gropi imense săpate în spatele unui spital, în centrul oraşului, la exhumarea cadavrelor, după deschiderea primei gropi comune din Ucraina.

După mai bine de trei ore de căutări, toată lumea a înlemnit. În pământ se vede o bucată de pânză albă. Câteva minute mai târziu erau exhumate patru cadavre. Slavianskul tocmai deschisese prima goapă comună din Ucraina, relatează AFP în acest reportaj.

Armata ucraineană a preluat controlul asupra acestui fost bastion al rebelilor proruşi după mai multe săptămâni de lupte intense. Însă separatiştii au domnit în oraş timp de trei luni, o perioadă în care au fost date dispărute câteva zeci de persoane.

Toate cele 30 de persoane privesc atent către fundul gropii. Toate, mai puţin una. Este vorba despre fratele unei persoane date dispărute care ar fi fost îngropate acolo. Aşezat pe un zid de pietre, stă cu spatele la această scenă.

Groapa, săpată cu un excavator, are cel puţin trei metri adâncime, iar cinci angajaţi municipali, purtând salopete gri, sapă cu atenţie la cazma pentru a scoate cadavrele.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS