Republica Moldova: Executivul și-a prezentat demisia

Cabinetul de Miniștri din Republica Moldova și-a anunțat demisia miercuri, în cadrul ședinței de guvern, în contextul validării de către Curtea Constituțională a rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, informează Moldpres.

Cererea de demisie a guvernului va fi prezentată spre examinare Parlamentului, care urmează să se întrunească în ședință plenară până la 30 decembrie. Până la depunerea jurământului de către membrii noului executiv, guvernul în exercițiu va îndeplini doar funcțiile de administrare a treburilor publice.

Premierul în exercițiu Iurie Leancă a mulțumit membrilor Cabinetului de Miniștri pentru colaborare. 'Mulțumesc pentru că am reușit să creăm o atmosferă pozitivă, constructivă și având sentimentul de echipă am reușit să ne axăm pe problemele societății și să ducem la bun sfârșit mai multe lucruri bune. Tema pentru acasă rămâne valabilă și continuitatea va fi principiul-cheie de care urmează să se ghideze următorul cabinet de miniștri', a declarat
Leancă.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, guvernul își exercită mandatul până la data validării alegerilor pentru un nou Parlament, menționează Moldpres.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

3 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

4 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…

5 115 milioane de euro! Istoricul dosarului Constanda. Băsescu a dat cepul