Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Negocierile dintre cele trei partide proeuropene din Republica Moldova în vederea constituirii unei coaliții de guvernare au fost reluate la Chișinău, chiar în ajunul Crăciunului pe stil vechi, informează marți agenția de presă Unimedia.

Potrivit unor surse ale Unimedia, la discuții participă și liderii celor trei partide, Vlad Filat (Partidul Liberal-Democrat), Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) și Marian Lupu (Partidul Democrat). Reuniunea se desfășoară la sediul Partidului Liberal-Democrat.

Conform unor informații apărute anterior în presa din Republica Moldova, între cele trei formațiuni proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie ar exista tensiuni în legătură cu împărțirea portofoliilor.

Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat (PD) dețin împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 locuri, un număr suficient pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea votării unui guvern, dar insuficient pentru a vota președintele sau pentru a modifica textul Constituției.

Noua coaliție de guvernare de la Chișinău ar trebui constituită până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie, după cum declara la sfârșitul anului trecut premierul în exercițiu Iurie Leancă, cele trei partide proeuropene purtând negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare încă de la 4 decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!