Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Negocierile dintre cele trei partide proeuropene din Republica Moldova în vederea constituirii unei coaliții de guvernare au fost reluate la Chișinău, chiar în ajunul Crăciunului pe stil vechi, informează marți agenția de presă Unimedia.

Potrivit unor surse ale Unimedia, la discuții participă și liderii celor trei partide, Vlad Filat (Partidul Liberal-Democrat), Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) și Marian Lupu (Partidul Democrat). Reuniunea se desfășoară la sediul Partidului Liberal-Democrat.

Conform unor informații apărute anterior în presa din Republica Moldova, între cele trei formațiuni proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie ar exista tensiuni în legătură cu împărțirea portofoliilor.

Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat (PD) dețin împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 locuri, un număr suficient pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea votării unui guvern, dar insuficient pentru a vota președintele sau pentru a modifica textul Constituției.

Noua coaliție de guvernare de la Chișinău ar trebui constituită până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie, după cum declara la sfârșitul anului trecut premierul în exercițiu Iurie Leancă, cele trei partide proeuropene purtând negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare încă de la 4 decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...