Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Republica Moldova: Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au fost reluate

Negocierile dintre cele trei partide proeuropene din Republica Moldova în vederea constituirii unei coaliții de guvernare au fost reluate la Chișinău, chiar în ajunul Crăciunului pe stil vechi, informează marți agenția de presă Unimedia.

Potrivit unor surse ale Unimedia, la discuții participă și liderii celor trei partide, Vlad Filat (Partidul Liberal-Democrat), Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) și Marian Lupu (Partidul Democrat). Reuniunea se desfășoară la sediul Partidului Liberal-Democrat.

Conform unor informații apărute anterior în presa din Republica Moldova, între cele trei formațiuni proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie ar exista tensiuni în legătură cu împărțirea portofoliilor.

Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat (PD) dețin împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 locuri, un număr suficient pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea votării unui guvern, dar insuficient pentru a vota președintele sau pentru a modifica textul Constituției.

Noua coaliție de guvernare de la Chișinău ar trebui constituită până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie, după cum declara la sfârșitul anului trecut premierul în exercițiu Iurie Leancă, cele trei partide proeuropene purtând negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare încă de la 4 decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei