Republica Moldova: Partidul Comuniștilor declară că este dispus să colaboreze cu alianța proeuropeană

Republica Moldova: Partidul Comuniștilor declară că este dispus să colaboreze cu alianța proeuropeană

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) declară că "este dispus să colaboreze" cu partidele proeuropene care au intrat în parlament în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe în plen a Comitetului Central al partidului, informează, duminică, agenția de presă Moldpres.

"Executivul politic poate începe consultări cu partidele intrate în parlament, pe marginea problemelor legate de statalitate, de suveranitatea Republicii Moldova și a subiectelor ce țin de îndeplinirea platformei electorale a partidului nostru", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a ținut să precizeze că aceste consultări "nu înseamnă o coaliție".

"Pentru noi au votat peste 300.000 de cetățeni. Ei au dreptul să fie reprezentați", a subliniat Voronin.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, în funcția de secretar executiv al PCRM a fost ales Artur Reșetnicov, iar președintele fracțiunii parlamentare a PCRM a devenit Violeta Ivanov, în locul Mariei Postoico, precizează Moldpres.

Deocamdată, reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) ș Partidului Liberal (PL), care încearcă de peste o săptămână să formeze o nouă coaliție de guvernare, nu au comentat declarațiile comuniștilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...