Republica Moldova: Protestatarii de la Chișinău așteaptă un răspuns la cererile lor până vineri la ora 12.00

Republica Moldova: Protestatarii de la Chișinău așteaptă un răspuns la cererile lor până vineri la ora 12.00

Liderii protestatarilor de la Chișinău au ieșit de la ședința cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și au anunțat că au obținut promisiunea acestuia privind întrunirea majorității parlamentare joi seară sau vineri dimineață, astfel ca până vineri la ora 12:00 să vină cu un răspuns la cererea protestatarilor: anularea votului pentru guvernul Pavel Filip și organizarea de alegeri anticipate, informează Jurnal.md și Agora.md.

'Am cerut să fie luate în calcul cererile protestatarilor. Alegerile anticipate sunt o soluție, iar mecanismele urmează să fie discutate. Vom continua protestele, doar așa vom reuși să ajungem la alegeri anticipate. Mizăm pe înțelepciunea celor de la guvernare', a spus președintele Platformei Civice 'Dreptate și Adevăr', Andrei Năstase.

La rândul său, Candu a spus că va transmite majorității parlamentare mesajul protestatarilor, însă a ținut să sublinieze că guvernul Filip a fost învestit legal.

'S-a pus la îndoială legitimitatea alegerii guvernului, însă eu cred că a fost învestit conform procedurilor. Guvernul a fost numit, este un lucru bun și susținut de partenerii Republicii Moldova. Este un guvern pe care-l considerăm destul de tehnocrat. Am ajuns la concluzia că vom discuta cu colegii din majoritate, vom transmite mesajul, argumentele și vom reveni în fața protestatarilor cu un nou mesaj. Au fost idei bune, de exemplu de a organiza audieri parlamentare pe subiectele care sunt de actualitate. Nu văd de ce să nu organizăm astfel de dezbateri. Cel mai important este să existe un dialog și absolut toți să acționăm în conformitate cu legea', a spus Candu.

Mii de protestatarii se află joi seara în fața Reședinței de Stat, unde continuă manifestațiile. Oamenii scandează 'Vrem anticipate!' și 'Noi suntem poporul'.

Anterior, președintele Partidului Socialist (PSRM), Igor Dodon, a depus la Curtea Constituțională o sesizare în care care se cere anularea votului de miercuri seara din parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Învestirea noului guvern al premierului democrat Pavel Filip a fost marcată de proteste violente miercuri seara lângă sediul parlamentului din Chișinău, organizate de Platforma Civică 'Demnitate și Adevăr', Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru, două formațiuni de stânga, proruse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”