Republica Moldova: Sciziune în Partidul Comuniștilor, 14 deputați părăsesc formațiunea

Paisprezece deputați comuniști au decis să părăsească partidul și să formeze platforma social-democratică 'Pentru Moldova', un anunț în acest sens fiind făcut luni de liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor, Violeta Ivanov.

''Îi am alături de mine pe colegii mei pe care îi cunosc de ani de zile. Împreună reprezentăm un grup de 14 deputați din parlamentul Republicii Moldova. Ne-am adunat astăzi aici pentru a transmite un mesaj important. O decizie istorică. O decizie prin care oferim o șansă Moldovei. Avem nu doar dreptul, dar și obligația de a întreprinde măsuri radicale. Considerăm că politicienii trebuie să se trezească. Toți deputații trebuie să avem un obiectiv comun. Anunțăm că 14 deputați părăsim PCRM și formăm platforma social-democratică 'Pentru Moldova''', a declarat Violeta Ivanov, citată de Unimedia.

Printre cei 14 deputați, alături de Violeta Ivanov, mai figurează vicepreședintele parlamentului Vladimir Vitiuc și secretarul executiv al PCRM, Artur Reșetnicov.

În urma acestei sciziuni, Partidul Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin, rămâne cu șapte mandate în parlamentul de la Chișinău din cele 21 câștigate în urma alegerilor legislative de la 30 noiembrie 2014.
Timpul.md amintește că, de când este în opoziție, din Partidul Comuniștilor au plecat mai mulți membri importanți, printre care Marian Lupu, actualul președinte al Partidului Democrat, și Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor.

Unimedia notează că, în contextul negocierilor pentru formarea unui nou guvern, pare deja formată o nouă majoritate parlamentară, în care Partidul Democrat ar urma să dețină cel mai mare număr de mandate (20). Aceeași agenție precizează că Vlad Plahotniuc, un controversat om de afaceri propus recent de democrați pentru funcția de premier, propunere respinsă însă de președintele Nicolae Timofti, a anunțat că renunță la autosuspendarea din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat și revine în partid pentru a forma o majoritate de guvernare suficient de numeroasă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!