Republica Moldova: Socialiștii lui Igor Dodon cer interzicerea organizațiilor care susțin unirea cu România

Socialiștii din Republica Moldova au cerut marți interzicerea organizațiilor care promovează ideea unirii cu România, reacția formațiunii lui Igor Dodon intervenind ca urmare a manifestației pro-românești de duminică din centrul Chișinăului la care au participat zeci de mii de persoane.

''Partidul Socialiștilor cere interzicerea imediată a activității Blocului unității naționale și a tuturor organizațiilor de pe teritoriul Republicii Moldova ce fac parte din acesta'', se arată într-un comunicat al formațiunii proruse cu cele mai multe mandate în legislativul de la Chișinău, dar aflată în opoziție, comunicat preluat de actualități.md.

Partidul critică autoritățile de la Chișinău pentru că ''nu au reacționat la faptul că în centrul capitalei un grup de cetățeni ai țării vecine, inclusiv oficiali și reprezentanți ai organizațiilor extremiste de dreapta, naționaliste și neo-naziste, au cerut lichidarea Republicii Moldova''.

În același timp, socialiștii lui Igor Dodon acuză clasa politică din România ''că se pronunță deschis pentru lichidarea Moldovei în calitate de stat independent și suveran (...) prin multiplele programe de stat, care prevăd promovarea unionismului pe teritoriul Moldovei''.

Formațiunea socialistă cere demisia ministrului de externe, ministrului de interne și a directorului Serviciului de Informații și Securitate, care, în opinia sa, ''au știut despre provocările iminente, dar nu au întreprins nicio acțiune pentru a le preveni''.

Aproximativ 30.000 de persoane au participat duminică la Marea Adunare Națională din centrul Chișinăului, pentru a vota o rezoluție privind unirea Republicii Moldova cu România. Manifestația a fost organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în colaborare cu Tinerii Moldovei și mai multe organizații grupate în Blocul Unității Naționale.

Evenimentul a avut loc în spațiul în care au fost organizate și celelalte trei Mari Adunări Naționale, din 1989, 1990 și 1991, la care s-au luat decizii importante pentru teritoriul cuprins între Prut și Nistru în urma destrămării URSS. Un marș al tinerilor dedicat voievodului simbol al neamului românesc, Ștefan cel Mare și Sfânt, a pornit din Piața Marii Adunări Naționale, îndreptându-se pe jos spre București. Manifestanții vor trece Prutul sâmbătă, 11 iulie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet