Rezultatul întâlnirii între Francois Hollande și Barack Obama: un refuz politicos

Rezultatul întâlnirii între Francois Hollande și Barack Obama: un refuz politicos

Sosind marți în celebrul Birou Oval al Casei Albe, Francois Hollande știa deja că va fi foarte dificil să-l convingă pe Barack Obama să accepte Rusia într-o mare coaliție împotriva Statului Islamic, iar după cele două ore ale întrevederii răpunsul american a fost într-adevăr un refuz politicos, comentează FranceTvinfo.

'Rusia ar putea juca un rol doar dacă acceptă să-și concentreze bombardamentele doar pentru a distruge Statul Islamic', a declarat Barack Obama.

Marea coaliție cu Rusia nu mai este la ordinea zilei, iar Francois Hollande nu mai utilizează această expresie. Divergențele cu Rusia sunt chiar scoase în prim-plan. Președintele francez se aliniază poziției americane.

Plecarea președintelui sirian Bashar al-Assad rămâne un obiectiv prioritar și, după 11 zile de la atentate, Barack Obama promite să intensifice acțiunea militară în Siria, exprimându-și în limba franceză solidaritatea: 'Vive la France ! Nous sommes tous Francais'.

Francois Hollande își continuă turneul prin lume pentru a obține cât mai mult sprijin posibil în lupta împotriva grupului Statul Islamic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...