Risc de noi atacuri cibernetice în Ucraina, după ce a fost detectat un malware în rețeaua principalului aeroport

Risc de noi atacuri cibernetice în Ucraina, după ce a fost detectat un malware în rețeaua principalului aeroport

Experți ai Computer Emergency Response Team (CERT-UA), un organism de reacție în cazuri de atacuri cibernetice, au avertizat luni în legătură cu posibilitatea unor noi atacuri cibernetice în Ucraina, după ce un soft de tip malware a fost detectat la sfârșitul săptămânii trecute în sistemului IT de pe aeroportul Borispol de lângă Kiev, relatează Reuters și Interfax-Ukraina. 'În atenția tuturor administratorilor de sisteme... Vă recomandăm să verificați toate fișierele log și traficul de informații', a anunțat CERTA-UA.

Un virus similar celui care a atacat trei companii ucrainene din domeniul energetic la sfârșitul lunii decembrie a fost descoperit sâmbătă într-un calculator din rețeaua IT a principalului aeroport ucrainean Borispol de lângă Kiev, potrivit serviciului de presă al aeroportului. Rețeaua IT a aeroportului include sistemul de control al traficului aerian.

Specialiștii Serviciului de stat pentru comunicații speciale și protecția de informații din Ucraina au detectat într-un computer virusul BlackEnergy, de tip cal troian, pe care l-au deconectat în timp util de la rețea, dejucând astfel un atac cibernetic asupra rețelei de calculatoare a aeroportului, declarase sâmbătă un purtător de cuvânt al președinției ucrainene. Potrivit acestuia, atacul ar fi fost lansat de pe un server din Rusia.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) indicase la sfârșitul anului 2015 că a reușit să dejoace un atac al serviciilor secrete ruse asupra rețelei de calculatoare a complexului energetic al Ucrainei, conform Interfax.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”