R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat miercuri că formațiunea sa nu va mai sprijini un viitor guvern format de partidele considerate proeuropene, așa cum a procedat în cazul cabinetului condus de Chiril Gaburici.

Potrivit mass-mediei de la Chișinău, președintele PCRM i-a acuzat, în cadrul unei conferințe de presă, pe liberal-democrați și democrați că nu și-au ținut cuvântul de a-i demite pe unii miniștri din guvernul Gaburici în schimbul sprijinului parlamentar dat de comuniști.

''Noi am avut o înțelegere, ca între gentlemeni, că acești miniștri vor activa cel mult două luni, iar apoi vor fi schimbați. Dar pe urmă s-a făcut tot ca la moldoveni, s-au prefăcut morți în păpușoi', a afirmat Voronin, citat de Europa Liberă.

De amintit că guvernul condus de Chiril Gaburici a fost confirmat de parlamentul de la Chișinău în februarie, cu voturile actualei coaliții minoritare (Partidul Liberal Democrat — Partidul Democrat) și cu cele ale comuniștilor lui Vladimir Voronin. Vinerea trecută, la aproape patru luni de la învestire, Chiril Gaburici a anunțat că demisionează.

Liderii PLDM și PD au declarat ulterior că își propun să negocieze formarea unei majorități parlamentare care să susțină noul guvern. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății