R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat miercuri că formațiunea sa nu va mai sprijini un viitor guvern format de partidele considerate proeuropene, așa cum a procedat în cazul cabinetului condus de Chiril Gaburici.

Potrivit mass-mediei de la Chișinău, președintele PCRM i-a acuzat, în cadrul unei conferințe de presă, pe liberal-democrați și democrați că nu și-au ținut cuvântul de a-i demite pe unii miniștri din guvernul Gaburici în schimbul sprijinului parlamentar dat de comuniști.

''Noi am avut o înțelegere, ca între gentlemeni, că acești miniștri vor activa cel mult două luni, iar apoi vor fi schimbați. Dar pe urmă s-a făcut tot ca la moldoveni, s-au prefăcut morți în păpușoi', a afirmat Voronin, citat de Europa Liberă.

De amintit că guvernul condus de Chiril Gaburici a fost confirmat de parlamentul de la Chișinău în februarie, cu voturile actualei coaliții minoritare (Partidul Liberal Democrat — Partidul Democrat) și cu cele ale comuniștilor lui Vladimir Voronin. Vinerea trecută, la aproape patru luni de la învestire, Chiril Gaburici a anunțat că demisionează.

Liderii PLDM și PD au declarat ulterior că își propun să negocieze formarea unei majorități parlamentare care să susțină noul guvern. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei