R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

R.Moldova: Voronin afirmă că PCRM nu va mai sprijini un guvern format de partidele proeuropene

Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat miercuri că formațiunea sa nu va mai sprijini un viitor guvern format de partidele considerate proeuropene, așa cum a procedat în cazul cabinetului condus de Chiril Gaburici.

Potrivit mass-mediei de la Chișinău, președintele PCRM i-a acuzat, în cadrul unei conferințe de presă, pe liberal-democrați și democrați că nu și-au ținut cuvântul de a-i demite pe unii miniștri din guvernul Gaburici în schimbul sprijinului parlamentar dat de comuniști.

''Noi am avut o înțelegere, ca între gentlemeni, că acești miniștri vor activa cel mult două luni, iar apoi vor fi schimbați. Dar pe urmă s-a făcut tot ca la moldoveni, s-au prefăcut morți în păpușoi', a afirmat Voronin, citat de Europa Liberă.

De amintit că guvernul condus de Chiril Gaburici a fost confirmat de parlamentul de la Chișinău în februarie, cu voturile actualei coaliții minoritare (Partidul Liberal Democrat — Partidul Democrat) și cu cele ale comuniștilor lui Vladimir Voronin. Vinerea trecută, la aproape patru luni de la învestire, Chiril Gaburici a anunțat că demisionează.

Liderii PLDM și PD au declarat ulterior că își propun să negocieze formarea unei majorități parlamentare care să susțină noul guvern. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…