Rusia a efectuat un nou test cu o rachetă balistică intercontinentală Bulava

Rusia a efectuat un nou test cu o rachetă balistică intercontinentală Bulava

Armata rusă a efectuat vineri un nou test cu o rachetă balistică intercontinentală Bulava ce a fost lansată de pe submarinul nuclear Alexandr Nevski, aflat în imersiune în Marea Barenț, transmite AFP citând Ministerul rus al Apărării.

Conform sursei, lansarea a fost un succes și racheta a lovit ținta stabilită în poligonul Kura din Peninsula Kamceatka, în extremul orient rus. Este al 22-lea test efectuat cu o rachetă de acest tip începând din anul 2005, dintre acestea 8 eșuând.

Racheta Bulava, considerată mândria arsenalului nuclear rus, este versiunea navală a rachetei sol-sol Topol-M. Are o rază de acțiune de 8.000 de kilometri și poate fi echipată cu până la 10 ogive nucleare, iar armata rusă susține că ea poate trece de orice scut anti-rachetă, inclusiv de cel american.

Rusia speră că rachetele Topol și Bulava îi vor permite să păstreze paritatea nucleară cu SUA până cel puțin la jumătatea acestui secol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...