Rusia: Avioane de luptă de ultimă generație au simulat, în premieră, atacuri la sol în Crimeea

Rusia: Avioane de luptă de ultimă generație au simulat, în premieră, atacuri la sol în Crimeea

Avioane de luptă multirol de ultimă generație Su-30SM, recent integrate în aviația Flotei ruse din Marea Neagră, au simulat în premieră atacuri asupra unor ține terestre la un poligon în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în martie 2014, potrivit EFE și RIA Novosti. 'Avioane din cadrul unui regiment special al aviației de atac au bombardat obiective pe poligonul Opuk din Crimeea', menționează un comunicat al serviciului de presă al Flotei ruse din Marea Neagră.

În același timp, un grup de bombardiere Su-24 au 'atacat cu bombe și rachete nedirijate ținte terestre', amplasate pe același poligon.

Avioanele de atac și bombardierele au exersat de asemenea organizarea unor atacuri împotriva unui pretins inamic naval, conform aceluiași comunicat.

Crimeea a fost anexată de către Rusia în martie 2014, la scurt timp după înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean prorus, Viktor Ianukovici, și venirea la guvernare a forțelor proeuropene la Kiev. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…