Rusia instalează marcaje la frontiera dintre Georgia și Osetia de Sud, pe unde trece și conducta petrolieră Baku-Supsa

Rusia instalează marcaje la frontiera dintre Georgia și Osetia de Sud, pe unde trece și conducta petrolieră Baku-Supsa

Georgia a acuzat luni Rusia că îi încalcă suveranitatea prin amplasarea de marcaje în zona frontierei administrative ce desparte teritoriul controlat de autoritățile georgiene de regiunea separatistă prorusă Osetia de Sud, pe unde trece și un segment al conductei petroliere Baku-Supsa, transmite agenția Reuters.

Georgia 'își exprimă profunda îngrijorare cu privire la amplasarea ilegală de marcaje de către trupele ruse de ocupație pentru a delimita o așa-zisă frontieră', menționează MAE georgian într-un comunicat. 'Este semnificativ faptul că (...), prin această acțiune ilegală, o porțiune din conductă ajunge pe teritoriul ocupat', se mai arată în text.

Conducta petrolieră Baku-Supsa (port georgian la Marea Neagră) are o capacitate de transport de 100.000 de barili pe zi și este operată de compania BP. Dar un purtător de cuvânt al acestei societăți a dat asigurări că livrarea petrolului se va face în continuare în mod 'eficient și sigur', așa cum s-a întâmplat și în ultimii 15 ani.

În urma războiului din anul 2008, încheiat cu înfrângerea armatei georgiene, Rusia a ocupat Abhazia și Osetia de Sud și a recunoscut independența acestor teritorii, unde a instalat baze militare permanente. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda