Rusia instalează o a doua bază militară în Siria

Rusia instalează o a doua bază militară în Siria

Rusia, aliată a regimului Bashal al-Assad, este pe cale să instaleze o bază militară aeriană în centrul Siriei, a doua în această țară după cea din Lattakia, în nord-vest, au anunțat surse militare siriene, citate de AFP. 'Lucrările de amenajare la baza siriană al-Chayirat vor fi în curând finalizate. Ea va deveni o bază militară rusă' a declarat sursa, sub protecția anonimatului.

Aeroportul al-Chayirat este situat la 40 de km sud-est de Homs, capitala provinciei cu același nume, scenă a luptelor dintre forțele pro-guvernamentale și jihadiștii din gruparea Statul Islamic (SI). Aceștia din urmă s-a retras din acest sector în fața ofensivei armatei siriene, susținută de aviația rusă.

'Consilieri ruși au venit în urmă cu mai multe săptămâni la baza Al-Chayirat', a adăugat sursa militară de informație, precizând că baza va deveni operațională înainte de sfârșitul lui decembrie.

Directorul organizației Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat instalarea unei noi baze rusești.

'Rușii sunt pe cale să amenajeze noi piste de aterizare și să securizeze perimetrul aeroportului, pentru a-l utiliza într-un viitor apropiat în operațiunile lor la est de Homs și în alte regiuni, inclusiv la est de Qalamoun, lângă frontiera libaneză, unde SI este prezent', a spus Rahman.

De la începutul campaniei sale aeriene în Siria, la 30 septembrie, Rusia folosește baza militară din Hmeimim, în Lattakia, în vestul Siriei. De asemenea, Rusia utilizează aeroportul al-Tiyas, la est de Homs, ca bază pentru elicopterele sale, pentru a efectua raiduri intensive împotriva pozițiilor SI de lângă situl antic Palmira.

Forțele loiale regimului Bashar al-Assad își continuă ofensiva în est și la sud-est de Homs, în special în împrejurimile Palmirei și ale satului al-Qaryatain, aflat sub controlul SI. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …