Rusia își consolidează capacitățile militare, ca reacție la multiplicarea manevrelor NATO

Rusia își consolidează capacitățile militare, ca reacție la multiplicarea manevrelor NATO

Rusia își va consolida capacitățile militare în 2016 prin crearea a patru noi divizii pe flancurile de vest și centrale, ca reacție la creșterea numărului de manevre NATO, a anunțat vineri comandantul forțelor terestre ruse, general-colonelul Oleg Saliukov, citat de RIA Novosti și Reuters. 'În 2016, vor fi create trei divizii militare pe flancul de vest și una pe flancul central', a precizat generalul rus, reiterând că formarea noilor divizii reprezintă una dintre contramăsuri la intensificarea exercițiilor NATO, observată în ultimul timp. Noile divizii vor fi formate pe baza brigăzilor deja existente, a adăugat el.

În același timp, generalul Saliukov a indicat că, la ora actuală, în Crimeea nu există unități ale forțelor terestre ruse, precizând că în peninsulă sunt desfășurate doar unități ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol.

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, anunțase anterior crearea a trei noi divizii pe flancul de vest și intrarea în serviciu a cinci noi regimente de rachete strategice nucleare, într-un context internațional foarte complex, potrivit RIA Novosti.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”