Rusia: Kremlinul prezintă fotografii cu Putin în timpul unor exerciții de forță la sală

Rusia: Kremlinul prezintă fotografii cu Putin în timpul unor exerciții de forță la sală

Kremlinul a publicat duminică fotografii cu președintele Vladimir Putin făcând exerciții de forță la sală împreună cu premierul Dmitri Medvedev, decizie care ar avea ca scop îmbunătățirea imaginii șefului statului, prezentat ca un bărbat puternic, pe fondul scăderii în popularitate, relatează Reuters.

Îmbrăcat cu un tricou alb și cu pantaloni de trening și încălțat cu pantofi de alergare, Putin este arătat la un aparat de forță, o imagine care amintește de fotografii precedente cu președintele rus în timp ce călărește la bustul gol un cal, pilotează un avion supersonic sau vânează un tigru.

Popularitatea lui Putin este în scădere, pe fondul problemelor economice și a devalorizării rublei, a cărei valoare s-a înjumătățit de anul trecut din cauza scăderii prețului la petrol și a sancțiunile occidentale pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina.

După exercițiile la sală, care au fost făcute la reședința lui Putin de la Marea Neagră, Bociarov Rucei, în apropiere de Soci, cei doi politicieni au fost arătați la televizor făcând grătar și bând ceai, pentru a întări imaginea de lider sănătos și viguros, notează Reuters.

Raportată la standardele occidentale, cota de popularitate a lui Putin rămâne totuși ridicată. Conform unui sondaj realizat de Public Opinion Foundation și publicat vineri în cotidianul economic Vedomosti, 72% dintre ruși ar fi votat pentru Putin dacă ar fi avut loc alegeri în august, în scădere față de 76% în mai.

Conform institutului de sondare a opiniei publice Levada Center, cota de popularitate a lui Putin era de 61% în noiembrie 2013, cea mai scăzută de la alegerea sa ca președinte în 2000, însă ea a crescut la peste 80% la începutul anului trecut, pe fondul sprijinului rușilor pentru acțiunile sale privind Ucraina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...