Rusia și China nu au avut acces la documentele sustrase de Edward Snowden, susține Glenn Greenwald

Rusia și China nu au avut acces la documentele sustrase de Edward Snowden, susține Glenn Greenwald

Jurnalistul aflat la originea publicării dezvăluirilor lui Edward Snowden a respins luni ideea că Rusia și China ar fi avut acces la documente ultrasecrete sustrase de fostul consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), punând în pericol serviciile de informații britanice și americane, relatează AFP.

Glenn Greenwald, care s-a aflat printre primii jurnaliști în contact cu fostul consultant al NSA Edward Snowden, a reacționat pe website-ul său, The Intercept, la mai multe articole publicate recent de Sunday Times.

Potrivit săptămânalului britanic, documente conținând tehnicile serviciilor de informații din Marea Britanie și SUA ar fi ajuns în mâinile unor oficiali ruși și chinezi. În această situație, Londra ar fi fost nevoită să-și retragă spionii din mai multe state ostile față de politica sa externă.

Greenwald, care în 2013 a participat la publicarea documentelor care au dezvăluit amploarea programelor americane de supraveghere electronică, susține totuși că Edward Snowden nu mai este în posesia acestor dosare.

''Cum ar fi putut obține Rusia documente de la domnul Snowden dacă el nu le avea asupra sa? Singura modalitate de a susține această teză este de a se lăsa să se înțeleagă că Edward Snowden a mințit și că a călătorit având cu el respectivele documente'', a explicat jurnalistul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”