Rusia trimite un nou convoi umanitar, al 13-lea, în estul separatist al Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus, al 13-lea, a ajuns duminică în regiunile Donețk și Lugansk din estul separatist al Ucrainei, informează agenția TASS, citând Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Potrivit sursei menționate, peste 170 de camioane au transportat în cele două regiuni o încărcătură de aproape 1.800 de tone, constând în special în alimente, medicamente, materiale de primă necesitate, materiale de construcții.

Agenția ucraineană Unian scrie că acest convoi 'umanitar' a intrat în Ucraina printr-o porțiune necontrolată a frontierei ruso-ucrainene din regiunea Rostov.

De la mijlocul lunii august, Rusia a trimis în estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgenții proruși, peste 16.000 de tone de ajutor umanitar, dar niciunul din convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie, menționează newsru.com.

De fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor 'convoaie umanitare', cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și internațională.

Potrivit presei ucrainene, alături de produse alimentare și medicamente, Moscova ar fi trimis în Donbas și arme și muniții pentru rebelii proruși.

La sfârșitul lunii ianuarie, ONU a solicitat Rusiei să prezinte un raport detaliat cu privire la conținutul 'convoaielor umanitare' trimise până la acea dată, precum și informații despre modul în care aceste ajutoare au fost distribuite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…