Rusia "verifică" informaţii despre moartea unor militari ruşi în Ucraina

Autorităţile ruseşti verifică informaţii de presă despre funeraliile unor paraşutişti care ar fi fost ucişi în confruntări armate în Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia "verifică" informaţii despre moartea unor militari ruşi în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nicio îndoială cu privire la faptul că aceste informaţii sunt verificate de către autorităţile competente", a declarat Dmitri Peskov, citat miercuri seara de către agenţia oficială Itar-Tass.

Aceste informaţii "este necesar să fie verificate foarte atent înainte să se tragă vreo concluzie", a adăugat el.

Mai multe publicaţii independente au relatat despre funeraliile a doi paraşutişti - ţinute secrete - în nordul Rusiei, citând rude care afirmă că militarii au fost ucişi în Ucraina, o ţară în care Rusia nu a mobilizat, în mod oficial, trupe.

Potrivit postului de televiziune Dojd, de opoziţie, Comitetul Mamelor Militarilor, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care denunţă abuzuri comise în armată, a întocmit o listă cu 400 de militari răniţi sau ucişi în fosta republică sovietică.

Rusia a dezminţit constant acuzaţiile Kievului şi Occidentului potrivit cărora ar fi trimis oameni să lupte alături de separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Aceste acuzaţii au fost relansate săptămâna aceasta, în urma arestării de către serviciile ucrainene de secrutate (SBU) a zece paraşutişti ruşi pe teritoriul ucrainean, la aproximativ 20 de kilometri distanţă de frontiera rusească.

O sursă de la Ministerul rus al Apărării a dat asigurări, pentru agenţii ruseşti de presă, că aceste trupe au trecut frontiera "în mod accidental".

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar