S-a aprins "Focul Sfânt" la Ierusalim

S-a aprins "Focul Sfânt" la Ierusalim

Mii de pelerini au participat sâmbătă la ceremonia tradițională a "Focului Sfânt" ("Sfintei Lumini") din ajunul Paștelui ortodox, de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sub atenta supraveghere a poliției, relatează AFP. Zeci de mii de credincioși s-au strâns în împrejurimile Bisericii Sfântului Mormânt, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt poliției israeliene, Luba Samri. Potrivit tradiției creștine, Biserica se află pe locul unde a fost crucificat Iisus Hristos.

Această ceremonie milenară — simbol al eternității, păcii și reînnoirii — a avut loc, ca în fiecare an, într-o biserică aglomerată, luată cu asalt de pelerini, în cea mai mare parte din Europa de Est, dar și din comunitatea arabă ortodoxă din Țara Sfântă.

Ca în fiecare an, pelerinii s-au înghesuit pentru a lua Sfânta Lumină, care, transmisă apoi din lumânare în lumânare, a ajuns pe străduțele Orașului Vechi.
Sfânta Lumină de la Ierusalim urmează să fie purtată în procesiune la Bethleem (Cisiordania), locul de naștere al lui Iisus, și transportată cu avionul în Grecia și în țările ortodoxe.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...