Şase oficiali din Coreea de Nord dispăruţi de mai multe săptămâni ar fi fost executaţi

Şase oficiali din Coreea de Nord dispăruţi de mai multe săptămâni ar fi fost executaţi

Absenţa mai multor oficiali de rang înalt din presa de stat din Coreea de Nord a provocat temeri că liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, a ordonat o nouă "epurare" în perioada în care a dispărut de pe scena publică, relatează The Independent, în ediţia online.

Kim Jung-un a dispărut din atenţia publică timp de 40 de zile, iar zvonurile au făcut referire la boala liderului de la Phenian, lupte pentru putere şi chiar o lovitură de stat împotriva regimului nord-coreean. Cu toate acestea, există speculaţii cu privire la faptul că liderul nord-coreean s-ar fi folosit de această dispariţie pentru a ordona o altă "epurare" importantă, după ce anul trecut a decis executarea unchiului său şi a mai altor oficiali de la Phenian.

Publicaţia sud-coreeană JoongAng susţine că oficiali importanţi din cadrul Guvernului de la Phenian nu au participat în ultimele săptămâni la o serie de evenimente şi prezintă declaraţia unei surse care afirmă că "deţine informaţii din cadrul serviciilor secrete cu privire la faptul că şase oficiali au fost executaţi".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…