Scandalul nucilor de macadamia: Șeful personalului de bord, dat jos din avion, cere despăgubiri

Șeful personalului de bord din avionul Korean Air (KAL), debarcat la New York de moștenitoarea companiei în cadrul scandalului numit al nucilor de macadamia, a sesizat justiția americană, solicitând despăgubiri, transmite vineri AFP. Park Chang-Jin apreciază că a suferit un grav prejudiciu psihic atunci când Cho Hyun-Ah, fiica cea mare a patronului companiei Korean Air s-a enervat și l-a certat aspru cu puțin înainte de decolarea de pe aeroportul John F. Kennedy. Plângerea a fost depusă miercuri la Curtea supremă din New York.

În 5 decembrie 2014, Cho Hyun-Ah, care făcea parte din conducerea companiei, s-a enervat când, călătorind la clasa întâi, i s-au servit nuci de macadamia fără să fi cerut și, în plus, prezentate în pungă și nu în bol. Cho, pe atunci vice-președintă a Korean Air, a cerut debarcarea urgentă a șefului personalului de bord, considerându-l vinovat de greșeala însoțitoarei de zbor. Avionul a fost nevoit să revină la punctul de staționare pentru a-l da jos.

În cadrul procesului de la Seul, Park Chang-Jin a spus că dna Cho (40 de ani) l-a obligat să îngenuncheze și să ceară iertare, lovindu-l cu manualul de zbor.

Potrivit plângerii depuse în SUA, tratamentul de care a 'beneficiat' salariatul companiei aeriene i-a provocat sângerări, contuzii și 'traumatism emoțional'. 'Park a fost îngrijit de un doctor, care a diagnosticat o stare de panică acută', se arată în document.

Și însoțitoarea de zbor care a adus nucile în pungă, fără să i se fi cerut, a depus plângere la New York, acuzând-o pe Cho că a atacat-o, amenințat-o și insultat-o. Ea o mai acuză pe fiica patronului Korean Air că a făcut presiuni asupra ei în timpul anchetei, cerându-i să minimalizeze faptele.

Cho Hyun-Ah, cunoscută și ca Heather Cho, a fost condamnată în luna februarie la un an de închisoare și încarcerată după ce a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor de securitate, făcând avionul să revină la poarta de îmbarcare. În luna mai însă Înalta Curte a redus pedeapsa la zece luni cu suspendare, cu doi ani de supraveghere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Ea este Irina Popescu, soția abuzată sexual, practicantă de yoga și membră MISA