Schimb de replici tăioase SUA-Rusia într-o conferință de presă la Departamentul de Stat

Schimb de replici tăioase SUA-Rusia într-o conferință de presă la Departamentul de Stat

Tensiunile dintre Washington și Moscova în legătură cu conflictele din Siria și Irak au dat naștere joi unui schimb de replici tăioase în cadrul unei conferințe de presă la Departamentul de Stat american între purtătorul său de cuvânt John Kirby și o jurnalistă de la canalul de televiziune Russia Today.

Foto: (c) Sputnik / Twitter
Potrivit relatării AFP, John Kirby a acuzat-o pe corespondenta la Washington a postului public rus, Gaiana Ciceakian, care insista să afle care este poziția americană față de desfășurarea militară a Turciei în Irak, că pune întrebări 'complet ridicole'.

Diplomația americană organizează zilnic o lungă conferință de presă, ce este difuzată în direct la televiziune și pe internet și în care este făcut un tur de orizont asupra crizelor mondiale în care Washingtonul are un cuvânt de spus, zeci de jurnaliști — americani, europeni, asiatici și arabi — dialogând cu purtătorul de cuvânt într-o ambianță, în general, cordială.

Așteptându-și rândul, ziarista de la Russia Today, prezentă de fiecare dată la această conferință de presă, a revenit de mai multe ori la întrebarea dacă Washingtonul 'aprobă' sau nu prezența militară turcă în nordul Irakului, fără permisiunea Bagdadului.

AFP amintește în context că Departamentul de Stat a afirmat în această săptămână că cele două țări aliate ale SUA trebuie să-și reglementeze în mod direct acest diferend, refuzând să ia o poziție în favoarea uneia sau alteia dintre părți.

'Nu vă e jenă să puneți astfel de întrebări?. Ar trebui să vă uitați la aceste întrebări și să râdeți de dumneavoastră înșivă', a reacționat indignat Kirby.

Jurnalista nu s-a lăsat intimidată de această reacție și a insistat în continuare să întrebe dacă nu cumva SUA sunt indiferente față de desfășurarea de trupe turce în Irak, ceea ce l-a făcut pe reprezentantul de la Departamentul de Stat să ridice tonul.

'Am observat că echipa d-voastră pune foarte rar întrebări dificile guvernului d-voastră', a afirmat Kirby, cu aluzie la postul Russia Today, finanțat în parte de Kremlin și care apără o voce mediatică 'alternativă' în dosarele internaționale. 'Aici, la Departamentul de Stat, puteți veni și întreba tot ceea ce doriți. Și puteți fi și acuzatoare în întrebările d-voastră, unele din cele de astăzi complet ridicole', a adăugat Kirby.

'Care întrebare este ridicolă, domnule? (...) Cea pentru care ar trebui să-mi fie rușine?', a replicat calm jurnalista înainte ca purtătorul de cuvânt să pună capăt conferinței sale de presă.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea, editor: Gabriela Ionescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”