Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Soci pentru convorbiri cu președintele Vladimir Putin

Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Soci pentru convorbiri cu președintele Vladimir Putin

Secretarul de stat american John Kerry a sosit marți la Soci - celebră stațiune rusă pe coasta Mării Negre -, unde urmează să fie primit de președintele rus Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor dintre Moscova și Washington cu privire la conflictul din Ucraina, aceasta fiind prima vizită a unui responsabil american de la începutul crizei, relatează AFP.

John Kerry urmează să aibă o întrevedere marți cu președintele Vladimir Putin, în condițiile în care Ucraina traversează 'un moment critic' pentru a asigura 'aplicarea următoarelor etape' ale regimului de încetare a focului în vigoare din februarie în estul țării, a declarat un responsabil al Departamentului de Stat.

Potrivit acestuia, situația din Siria și negocierile nucleare iraniene vor fi de asemenea abordate cu ocazia acestor discuții americano-ruse.

Kerry vine în Rusia cu o agendă internațională încărcată, în care, pe lângă situația din Ucraina, mai figurează Iranul și Siria, relatase anterior RIA Novosti.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a confirmat că agenda întrevederii Putin-Kerry este extinsă, dar a subliniat că problema sancțiunilor nu va face obiectul unor discuții cu această ocazie, potrivit RIA Novosti.

'Nu este subiectul nostru', a afirmat Peskov, răspunzând la întrebarea adresată de un ziarist dacă la întâlnirea dintre președintele Putin și secretarul de stat american va fi abordată problema sancțiunilor împotriva Rusiei ca urmare a crizei ucrainene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”