Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Soci pentru convorbiri cu președintele Vladimir Putin

Secretarul de stat american John Kerry a sosit la Soci pentru convorbiri cu președintele Vladimir Putin

Secretarul de stat american John Kerry a sosit marți la Soci - celebră stațiune rusă pe coasta Mării Negre -, unde urmează să fie primit de președintele rus Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor dintre Moscova și Washington cu privire la conflictul din Ucraina, aceasta fiind prima vizită a unui responsabil american de la începutul crizei, relatează AFP.

John Kerry urmează să aibă o întrevedere marți cu președintele Vladimir Putin, în condițiile în care Ucraina traversează 'un moment critic' pentru a asigura 'aplicarea următoarelor etape' ale regimului de încetare a focului în vigoare din februarie în estul țării, a declarat un responsabil al Departamentului de Stat.

Potrivit acestuia, situația din Siria și negocierile nucleare iraniene vor fi de asemenea abordate cu ocazia acestor discuții americano-ruse.

Kerry vine în Rusia cu o agendă internațională încărcată, în care, pe lângă situația din Ucraina, mai figurează Iranul și Siria, relatase anterior RIA Novosti.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a confirmat că agenda întrevederii Putin-Kerry este extinsă, dar a subliniat că problema sancțiunilor nu va face obiectul unor discuții cu această ocazie, potrivit RIA Novosti.

'Nu este subiectul nostru', a afirmat Peskov, răspunzând la întrebarea adresată de un ziarist dacă la întâlnirea dintre președintele Putin și secretarul de stat american va fi abordată problema sancțiunilor împotriva Rusiei ca urmare a crizei ucrainene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin