Șeful diplomației turce: Numărul de refugiați din Siria în Europa va continua să crească

Șeful diplomației turce: Numărul de refugiați din Siria în Europa va continua să crească

Numărul de refugiați din Siria care sosesc pe continentul european va continua să crească, a declarat miercuri șeful diplomației turce, Feridun Sinirlioglu, în deschiderea celei de-a 8-a ediții a Forumului pentru migrație globală și dezvoltare, care se desfășoară la Istanbul, informează agenția de presă TASS.

'Din păcate, analizând evenimentele care au loc la sud de frontierele Turciei, nu este greu de prevăzut că numărul de sirieni și de alți oameni care caută siguranță și refugiu în Europa va continua să crească și este posibil să crească substanțial. Ceea ce vedem astăzi este, se pare, doar vârful aisbergului', a spus ministrul de externe al Turciei.

Potrivit lui Feridun Sinirlioglu, 'este doar o chestiune de timp când va avea loc un nou exod în masă'.

Referitor la participarea umanitară a Turciei în problema refugiaților, șeful diplomației turce a amintit că țara sa a primit cel mai mare număr de refugiați.

'Numărul lor este de peste 2,2 milioane, cheltuielile noastre se apropie de o sumă formată din 11 cifre, în dolari. În același timp, ajutorul internațional este mai mic de jumătate de miliard de dolari. Termenul de împărțire a poverii a devenit vorbă goală', a spus ministrul de externe al Turciei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...