Șeful serviciului german de informații interne pledează pentru "proceduri metodice" de înregistrare a refugiaților

Șeful serviciului german de informații interne pledează pentru "proceduri metodice" de înregistrare a refugiaților

Șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a făcut apel duminică la aplicarea unor "proceduri metodice" de înregistrare a miilor de refugiați care intră zilnic în Germania, atrăgând atenția că extremiștii ar putea exploata situația uneori haotică legată de fenomenul migrației, transmite Reuters.

Atentatele de vineri seară de la Paris, în care și-au pierdut viața 129 de persoane și peste 350 au fost rănite, a alimentat dezbaterea deja existență în Germania cu privire la abordarea binevoitoare a cancelarului Angela Merkel față de refugiați.

"Este posibil ca, odată cu refugiații, să vină și teroriștii, dar credem că probabilitatea este destul de scăzută. Totuși, pentru autoritățile din domeniul securității este important să existe proceduri metodice legate de intrarea în Germania și să fie aplicate procedurile de azil", a declarat Hans-Georg Maassen, într-un interviu publicat duminică de mai multe ziare locale.

Maassen a atras atenția că drumul refugiaților din Siria și Irak către Turcia, Grecia și nordul Europei, pe așa-numita rută balcanică, este extrem de periculos. "Ar fi riscant și deloc tipic pentru persoane cu misiune de luptă să treacă din Turcia către insulele grecești pe mare, la bordul unor ambarcațiuni-coșciug", a spus el.

Deși poliția germană efectuează verificări ale pașapoartelor la punctele de trecere a frontierelor și în zonele de graniță, se crede că mii de refugiați intră în Germania fără să fie verificați. Maassen și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că islamiști radicali aflați deja în Germania ar putea încerca să recruteze tineri imigranți. "Am remarcat că islamiștii abordează în mod special refugiații din centrele de primire. Suntem deja la curent cu peste 100 de cazuri" de acest gen, a declarat șeful BfV, care consideră că islamiștii radicali văd în criza refugiaților o șansă de a recruta oameni pentru cauza lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară