Șeful Statului Major al Marii Britanii: Rusia manipulează opinia publică prin rețelele de socializare

Șeful Statului Major al Marii Britanii, general Nick Houghton, a acuzat Rusia de utilizarea rețelelor de socializare pentru manipularea opiniei publice în Ucraina, Estonia și Georgia, relatează agenția de presă RIA Novosti. 'Într-un secol informațional, toate actele de violență fizică sunt însoțite de o componentă online, rețelele sociale sunt folosite pentru a manipula opinia publică și percepția', a declarat generalul Nick Houghton, într-un discurs rostit miercuri într-o conferință pe teme actuale de securitate la Royal United Services Institute (RUSI).

'Această tactică este folosită de Rusia, de exemplu, în Ucraina, Estonia și Georgia și implică o combinare a armei informaționale, activității în domeniul cibernetic, contrainformațiilor, spionajului, mijloacelor de luptă economică și războiului prin intermediari/proxy-war', a afirmat el, descriind acțiunile Rusiei drept 'tactici militare ale timpurilor moderne'.

În prezent se duce un mare război mediatic pe plan internațional, a declarat miercuri, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 'Se duce demult. Nu este vorba de un joc mare, ci de un mare război informațional', a afirmat Peskov, într-o intervenție la postul Rossia-24 al televiziunii publice ruse.

Războiul informațional între Occident și Rusia, o reminiscență a războiului rece, a revenit la ordinea zilei după deteriorarea relațiilor dintre Moscova și cancelariile occidentale în urma implicării acesteia în situația din Ucraina în 2014.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos