Șeful Statului Major al Marii Britanii: Rusia manipulează opinia publică prin rețelele de socializare

Șeful Statului Major al Marii Britanii: Rusia manipulează opinia publică prin rețelele de socializare

Șeful Statului Major al Marii Britanii, general Nick Houghton, a acuzat Rusia de utilizarea rețelelor de socializare pentru manipularea opiniei publice în Ucraina, Estonia și Georgia, relatează agenția de presă RIA Novosti. 'Într-un secol informațional, toate actele de violență fizică sunt însoțite de o componentă online, rețelele sociale sunt folosite pentru a manipula opinia publică și percepția', a declarat generalul Nick Houghton, într-un discurs rostit miercuri într-o conferință pe teme actuale de securitate la Royal United Services Institute (RUSI).

'Această tactică este folosită de Rusia, de exemplu, în Ucraina, Estonia și Georgia și implică o combinare a armei informaționale, activității în domeniul cibernetic, contrainformațiilor, spionajului, mijloacelor de luptă economică și războiului prin intermediari/proxy-war', a afirmat el, descriind acțiunile Rusiei drept 'tactici militare ale timpurilor moderne'.

În prezent se duce un mare război mediatic pe plan internațional, a declarat miercuri, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 'Se duce demult. Nu este vorba de un joc mare, ci de un mare război informațional', a afirmat Peskov, într-o intervenție la postul Rossia-24 al televiziunii publice ruse.

Războiul informațional între Occident și Rusia, o reminiscență a războiului rece, a revenit la ordinea zilei după deteriorarea relațiilor dintre Moscova și cancelariile occidentale în urma implicării acesteia în situația din Ucraina în 2014.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…