Senatorul american John McCain, numit de președintele ucrainean în funcția de consilier

Senatorul american John McCain, numit de președintele ucrainean în funcția de consilier

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a numit mai multe personalități politice străine, inclusiv pe senatorul american John McCain și pe fostul premier suedez Carl Bildt, în funcții de consilieri, a declarat joi un oficial al administrației prezidențiale ucrainene, relatează AFP.

Autoritățile ucrainene au decis să formeze un consiliu consultativ internațional care le va ajuta să implementeze reforme în țara devastată de peste un an de conflictul armat din estul separatist.

Într-un decret publicat miercuri, președintele i-a numit pe membrii care urmează să facă parte din acest consiliu, între care și senatorul republican John McCain, care a militat activ în SUA pentru livrarea de arme letale Ucrainei, Carl Bildt și fostul președinte georgian prooccidental Mihail Saakașvili.

'Aceste persoane au o mare experiență în ceea ce privește punerea în aplicare a reformelor', a declarat Dmitro Cimkiv, adjunctul șefului administrației prezidențiale, adăugând că prima reuniune va avea loc în curând.

Referitor la acest anunț, McCain a afirmat că se simte onorat, adăugând însă că trebuie să verifice dacă statutul său de senator american îi permite să facă parte dintr-un astfel de consiliu.

'Sunt profund onorat că mi s-a cerut să consiliez guvernul Ucrainei. Trebuie însă să mă asigur că acest lucru respectă regulile Senatului SUA, însă voi fi mereu alături de Ucraina liberă', a scris el pe Twitter. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...