Senatorul american John McCain, numit de președintele ucrainean în funcția de consilier

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a numit mai multe personalități politice străine, inclusiv pe senatorul american John McCain și pe fostul premier suedez Carl Bildt, în funcții de consilieri, a declarat joi un oficial al administrației prezidențiale ucrainene, relatează AFP.

Autoritățile ucrainene au decis să formeze un consiliu consultativ internațional care le va ajuta să implementeze reforme în țara devastată de peste un an de conflictul armat din estul separatist.

Într-un decret publicat miercuri, președintele i-a numit pe membrii care urmează să facă parte din acest consiliu, între care și senatorul republican John McCain, care a militat activ în SUA pentru livrarea de arme letale Ucrainei, Carl Bildt și fostul președinte georgian prooccidental Mihail Saakașvili.

'Aceste persoane au o mare experiență în ceea ce privește punerea în aplicare a reformelor', a declarat Dmitro Cimkiv, adjunctul șefului administrației prezidențiale, adăugând că prima reuniune va avea loc în curând.

Referitor la acest anunț, McCain a afirmat că se simte onorat, adăugând însă că trebuie să verifice dacă statutul său de senator american îi permite să facă parte dintr-un astfel de consiliu.

'Sunt profund onorat că mi s-a cerut să consiliez guvernul Ucrainei. Trebuie însă să mă asigur că acest lucru respectă regulile Senatului SUA, însă voi fi mereu alături de Ucraina liberă', a scris el pe Twitter. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic