Senatorul Bernie Sanders, candidat oficial la Casa Albă

Senatorul american Bernie Sanders și-a oficializat marți candidatura pentru învestitura democrată la alegerile prezidențiale din 2016, reiterându-și criticile împotriva unui sistem economic care creează prea multe disparități între bogați și săraci, relatează AFP. 

Bernie Sanders, care lansase deja la sfârșitul lunii aprilie o campanie de stânga, a explicat în cursul unui eveniment în Vermont (stat în nord-estul SUA) că va candida oficial.

'Acest tip de economie trucată nu este ceea ce America ar trebui să fie', a explicat senatorul, care se descrie ca fiind socialist.

Politicianul de 73 de ani, puțin cunoscut în afara cercurilor politice și a statului Vermont, devine astfel cel de-al doilea candidat democrat la învestitură, după Hillary Clinton, considerată mare favorită.

Bernie Sanders afirmă că așteaptă cu nerăbdare o confruntare cu dna Clinton, el fiind candidatul 'împotriva milionarilor și miliardarilor' care denunță de ani un sistem economic 'imoral'.

'99% dintre toate veniturile generate în această țară ajung la cei mai bogați 1% din populație', a lansat el într-o recentă conferință de presă la Washington. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …