Serbia preia de la Elveția președinția OSCE

Serbia preia de la Elveția președinția OSCE

Serbia preia joi de la Elveția președinția prin rotație a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), organism destinat dialogului Est-Vest care a căpătat brusc un rol major în 2014, odată cu izbucnirea crizei ucrainene, informează miercuri AFP.

"Cred că Serbia trebuie să dea dovadă de seriozitate, acesta este o mare provocare pentru noi, căci așteptările sunt mari", a declarat șeful diplomației sârbe, Ivica Dacic, la televiziunea de stat (RTS).

"Suntem conștienți că Ucraina va fi una dintre temele dominante în 2015 și că va trebui să menținem un angajament susținut pe acest subiect. Prioritatea angajamentului nostru va fi să promovăm găsirea unei soluții de pace globală", a spus Dacic, care va prezenta prioritățile președinției sârbe a OSCE la 15 ianuarie, la Viena. Tot în preajma acestei date, președintele ucrainean Petro Poroșenko ar urma să-l întâlnească în Kazahstan pe omologul său rus, Vladimir Putin, sub patronajul Franței și al Germaniei.

OSCE cu sediul la Viena, are 57 de țări membre. Organizația a fost înființată în 1975, scopul său fiind crearea unui cadru pentru încercările de dialog din timpul Războiului Rece, iar deciziile sunt luate pe bază de consens.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga